Referat Temperamentul


Temperamental constituie personalitatea. Este format dintr-un ansamblu de elemente biologice si constituie latura dinamica si energetica a personalitatii. Se stie ca acesta este preponderent innascut.Extras din referat
Cunoasterea trasaturilor uunei persoane implica observarea aspectelor legate de infatisare, expresiile fetei, implicarea in sarcini sustinute, modul in care reactioneaza cu cei din jur, catde rapid reactioneaza la stimul externi, cat de activ este. Cunoasterea tuturor acestor trasaturi face parte dintr-un demers destul de complex. Personalitatea umana se bazeaza pe o serie de caracteristici innascute si dobandite. Dintre aceste caracteristici, temperamentul este preponderent ereditar iar caracterul este construit. Aceste doua caracteristici sunt in interdependenta si se face adesea confuzie intre ele. Conform lui Rubinstein, temperamentul reprezinta latura dinamico-energetica a personalitatii, el manifestandu-se ca mod de acumulare si descarcare a energiei. Temperamentul vizeaza reactivitatea individului la stimul emotionali dar si rapiditatea cu care actesta reactioneaza si implica dispozitia sa afectiva persistenta. Pentru temeperament, afectivitatea este importanta in conturare, elfiind descris prin identificarea tonusului afectiv, profunziea trairilor individului si stabilitatea acestora. Activitatea nervoasa superioara esre cea care stabileste particularitatile temperamentale. Expertii in domeniu declara ca temperamentul nu se poate schimba radical in timpul vietii, dar poate evolua permanent si se poate schimba datorita schimbarilor pe care le poate suferi personaliotatea in urma influentei din partea factorilor externi. Determinatiile temperamentale pot fi mascate de dezvoltarea unor noi aptitudini, formarea unor noi trasaturi de caracter, dobandirea unor noi deprinderi. Elaborarea caracterului are la baza trasaturile temperamentale ale individului.

Descarca referat psihologieTemperamentul

Nota: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul Temperamentul. Pentru a intra in posesia referatului apasa butonul Download si descarca fisierul. Daca doresti sa intri in contact cu noi foloseste sectiunea Contact. Ia cunostinta de Termenii si conditiile site-ului.
TOATE referatele de pe Referate-Online.org sunt adaugate de catre utilizatori. Echipa Referate-Online.org nu va fi trasa la raspundere pentru aceste referate. In cazul in care vreun autor al vreunui referat este deranjat de aparitia acestuia pe site-ul Referate-Online.org, acesta este rugat sa ne trimita un e-mail pe adresa referateonline2012@yahoo.com si referatul va fi sters de pe site.

Image: Idea go / FreeDigitalPhotos.net Image: Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net