Referat Circuitul apei in natura


Procesul de circulatie al apei in hidrosfera pamantului este denumit si circuitul apei in natura sau ciclul hidrologic al apei. In timpul acestu ciclu, apa trece prin cele trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Cele care studiaza circuitul apei sunt hidrologia si meteorologia.Extras din referat
In atmosfera se gasesc cantitati foarte mari de apa. Apa care se gaseste in atmosfera apare sub cele trei stari de agregare: lichida, solida si gazoasa. Apa sub forma de vapori conditioneaza umiditatea aerului si este prezenta chiar si in aerul uscat. In ceata si in nori sau in cazul burnitei si ploilor, apa se gaseste sub forma de picaturi foarte fine sau picaturi mai mari. In norii care se afla la mari inaltimi sau in straturile de aer rece, apa se gaseste in stare solida, sub forma de ace de gheata, fulgi sau grindina. Oceanele si marile formeaza litosfera primara si sunt cele mai mari depozite de apa. In atmosfera, pe suprafata continentelor si in panza freatica se gasec cantitati mici de apa, fiind cele mai sarace depozite de apa. Chiar daca apa continentala este in cantitate mult mai mica fata de apa care se gaseste in mari si oceane, aceasta are cea mai mare putere de circulatie, importanta ei in dimanica hidrica fiind foarte crescuta. Circuitul apei in natura determina umiditatea atmosferica si climatul unei zone de pe glob si este influentat de anumiti factori fizici si chimici: evaporatia, condensarea si precipitatiile. Prin evaporatie, apa din hidrosfera, litosfera si biosfera trece in invelisul gazos al pamantului prin transformarea in vapori.

Descarca referat geografieCircuitul apei in natura

Nota: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul Circuitul apei in natura. Pentru a intra in posesia referatului apasa butonul Download si descarca fisierul. Daca doresti sa intri in contact cu noi foloseste sectiunea Contact. Ia cunostinta de Termenii si conditiile site-ului.
TOATE referatele de pe Referate-Online.org sunt adaugate de catre utilizatori. Echipa Referate-Online.org nu va fi trasa la raspundere pentru aceste referate. In cazul in care vreun autor al vreunui referat este deranjat de aparitia acestuia pe site-ul Referate-Online.org, acesta este rugat sa ne trimita un e-mail pe adresa referateonline2012@yahoo.com si referatul va fi sters de pe site.