Referat Atlantida


Povestea Atlantidei, continentul disparul, a fost relatata pentru prima data de Platon in «Dialogurile«. Au aparut insa foarte multe lucrari si articole in legatura cu Atlantida, cca 2000 de lucrari sunt dedicate exclusiv acestei preocupari. Aceasta problema ocupa un rol foarte important in istoria universala a culturii.Extras din referat
Chiar daca preocuparea este foarte mare, nu s-au gasit dovezi materiale care sa certifice existenta acesteia. Platon sustine in scrierea sa ca Atlantida a fost distrusa in perioada 640-558 i.Hr., acum aproximativ 11 mii de ani in urma. Se considera ca aceasta era situata in insula Thera, situala la cca 120 km de Cnossos. J.V. Luce sustine ca acest continent s-ar fi aflat in Gibraltar, pe locul Cretei vechi. Acesta sustine ca acest continent ar fi disparu in urma unei catastrofe naturale, Atlantida fiind un stat foarte puternic care ameninta integritatea Greciei. J.V. Luce a preluat aceste idei de la K.J. Frost sile-a dezvoltat tinanad cont de ultimele descoperiri arheologice. Descrierea Atlantidei o arata ca un imperiu si nu ca o mica putere omogena, avand in centrul sau, ca putere, o cetate. Arthur Evans nu face nici o legatura intre Atlantida si Creta minoica. Dupa acesta, Frost scoate in evidenta faptul ca istoria Atlantidei poate fi veridica daca acceptam faptul ca are traditii vechi egiptene. Cei mai multi dintre cercetatori sustin teoria minoica si sunt intru totul de acord cu Platon in ceea ce priveste asezarea geografica a continentului si perioada in care acesta a existat. Platon sustine ca Atlantida era o insula considerata punct de reper pentru cei care navigau. Jiro sustine insa ca nu exista nici o dovada care sa sustina cele spuse de Platon.

Descarca referat geografieAtlantida

Nota: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul Atlantida. Pentru a intra in posesia referatului apasa butonul Download si descarca fisierul. Daca doresti sa intri in contact cu noi foloseste sectiunea Contact. Ia cunostinta de Termenii si conditiile site-ului.
TOATE referatele de pe Referate-Online.org sunt adaugate de catre utilizatori. Echipa Referate-Online.org nu va fi trasa la raspundere pentru aceste referate. In cazul in care vreun autor al vreunui referat este deranjat de aparitia acestuia pe site-ul Referate-Online.org, acesta este rugat sa ne trimita un e-mail pe adresa referateonline2012@yahoo.com si referatul va fi sters de pe site.