Referat Bradul


Pinaceae este o familie de conifere care apartine ordinului Pinales. Pinales este un ordin de conifere (rasinoase) care cuprinde 7 familii ce însumeaza circa 50 genuri cu peste 500 specii. Reprezentantii ordinului Pinales sunt arbori sau arbusti cu frunze, in general, aciculare sau solzoase, intregi, sempervirescente si flori mici, unisexuate, dispuse sub forma de conuri. in toate organele vegetative ale coniferelor se afla canale rezinifere (in afara de familia Cupressaceae.Extras din referat
Tulpina are numeroase ramuri dispuse in verticilii. Coniferele sunt plante monoice, mai rar dioice. Florile mascule sunt amentiforme si apar la baza ramurilor tinere. Ele au numeroase stamine solziforme cu saci polinici in care se formeaza graunciorii de polen. Florile femele sunt organizate in conuri, carpelele solzoase fiind inserate pe axa conului. Ovulele se gasesc pe partea superioara a solzului intern care este fertil. Conurile se formeaza la vârful unor ramuri tinere. La conifere polenizarea este anemofila. Polenul este de forma globuloasa sau trilobata. Semintele coniferelor sunt libere, fiind insotite de o aripa care favorizeaza diseminarea.

Coniferele sunt raspândite aproape pe intreaga suprafata a Pamântului (cu exceptia stepelor si a savanelor).

Lemnul coniferelor este folosit la constructii, mobila, instrumente muzicale, sisteme de incalzire. Prin distilarea rasinii se poate obtine terebentina. Exista si specii de conifere care au seminte comestibile.

Ordinul Pinales include urmatoarele 7 familii:

Araucariaceae

Cephalotaxaceae

Cupressaceae

Pinaceae

Podocarpaceae

Sciadopityaceae

Taxaceae

Familia Pinaceae cuprinde specii de conifere lemnoase, cu frunze aciculare (in forma de ac), si cu pseudofructe numite conuri. Ramurile speciilor de Pinaceae poarta denumirea de cetina.

Exemplarele de conifere (rasinoase) cresc izolat sau in grupuri, extindandu-se, uneori, pe suprafete intinse (paduri, codrii).

Cele mai cunoscute rasinoase din aceasta familie ,care cresc la noi, sunt:

- molidul (Picea abies)

- molidul argintiu intepator (Picea pungens argentea)

- bradul (Abies alba)

- bradul argintiu (Abies concolor)

- duglasul (Pseudotsuga menziesii)

- zada (Larix decidua)

- pini (Pinus sp.)

Pinii apartin genului Pinus, in flora Romaniei fiind reprezentati de mai multe specii: pinul de padure (Pinus sylvestris), pinul negru (Pinus nigra), pinul strob (Pinus strobus), pinul de banat (Pinus migra ssp. banatica), pinul galben (Pinus ponderosa), zambrul (Pinus cembra), jneapanul numit si jep (Pinus montana).

Bradul (Abies) este un gen care cuprinde aproximativ 45-55 de specii de conifere din familia Pinaceae, raspandite preponderent in zonele muntoase ale emisferei nordice. Sunt arbori de talie mare cu inradacinare pivotanta. Coroana este piramidala deasa, umbroasa, scoarta mult timp neteda cu pungi de rasina. Lujerii sunt netezi, iar mugurii dispusi terminal intotdeauna cate trei. Prezinta frunze aciculare latite, pe dos cu 2 dungi albicioase de stomate, persistente, se schimba la 6-15 ani. Conurile sunt erecte, cilindrice, cu bractei obisnuit vizibile si rasfrante; solzul carpelar cade la maturitate odat cu semintele, iar pe lujer ramane axul erect. Seminte relativ mari, triunghiulare, cu pungi de rasina pe tegument si prinse strans de aripioara.

Descarca referat geografieBradul

Nota: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul Bradul. Pentru a intra in posesia referatului apasa butonul Download si descarca fisierul. Daca doresti sa intri in contact cu noi foloseste sectiunea Contact. Ia cunostinta de Termenii si conditiile site-ului.
TOATE referatele de pe Referate-Online.org sunt adaugate de catre utilizatori. Echipa Referate-Online.org nu va fi trasa la raspundere pentru aceste referate. In cazul in care vreun autor al vreunui referat este deranjat de aparitia acestuia pe site-ul Referate-Online.org, acesta este rugat sa ne trimita un e-mail pe adresa referateonline2012@yahoo.com si referatul va fi sters de pe site.