Referat Jocul de handbal


Evoluţia jocului de handbal cunoaşte în zilele noastre o accelerare intensă, sesizabilă concret în ultimii 10-15 ani. Avem de-a face în ultima perioadă cu integrarea sportului, deci implicit a handbalului într-o macrostructură ai cărei piloni de rezistenţă-îi reprezintă banii. Progresul extrem de rapid în toate domeniile a acaparat şi lumea sportului, schimbând unele din valorile morale care au clădit şi au susţinut această activitate, acestea dându-se la o parte, în locul lor facându-şi apariţia aspectul material şi non valorile acestuia.Cuprins
INTRODUCERE 3
I. ISTORICUL, EVOLUTIA SI DEZVOLTAREA JOCULUI DE HANDBAL 4
II. JOCUL DE HANDBAL 6
II.1. Principalele calităţi motrice specifice handbalului 6
II.1.1.Sistemul nervos şi analizatorii 6
II.1.2. Aparatul locomotor 7
II.1.3. Aparatul respirator 7
II.1.4. Circulaţia sângelui 8
II.1.5. Sistemul neuroendocrin 9
II.1.6. Aparatul excretor 9
II.2.Conţinutul tehnico-tactic pe faze de joc pentru jucătorii extremă 10
II.2.1. Modelul de joc 11
II.3.Procedee de aruncare la poartă specifice extremei 13
II.3.1.Aruncarea la poartă din plonjon sărit de pe extrema stângă 13
II.3.2. Aruncarea la poartă din săritură cu ducerea braţului în lateral 14
II.3.3. Aruncarea la poartă din săritură cu aterizare pe piciorul din partea braţului de aruncare 14
II.4. Raţionalizarea şi standardizarea mijloacelor de pregătire 15
II.4.1. Mijloace de pregătire pentru dezvoltarea vitezei 17
II.4.2. Mijloace de pregătire pentru dezvoltarea forţei 18
II.4.3. Mijloace de pregătire pentru dezvoltarea rezistenţei 19
II.4.4. Mijloace de pregătire pentru aruncarea la poartă 20
II.4.5. Elaborarea planului de pregătire 23
CONCLUZII 27
BIBLIOGRAFIE 28
Proiecte liceu

Extras din referat
Cercetările ştiinţifice în domeniul istoriei sportului, precum şi studiile sociologice şi etnogra fice au de multe ori în centrul atenţiei prezentarea unor jocuri cu mingea, practicate încă din antichitate şi desfăşurate sub forma unei lupte dintre doua echipe care îşi disputa mingea pe care trebuie să o lovească, arunce sau să o introducă într-o ţintă fixă.

Mingea, ca obiect de joc, a avut o evoluţie continuă din punct de vedere al dimensiunilor, dar şi din punct de vedere al materialelor din care a fost confecţionată.

Handbalul este un joc sportiv relativ tânăr în comparaţie cu alte discipline, care îşi are originea în Europa la sfârşitul secolului al XIX - lea şi începutul secolului XX prin adaptarea unor jocuri practicate de diferite popoare la sărbători. Sub influenţa jocurilor sportive, apare acest joc de echipă practicat iniţial în 11 jucători.

Handbalul ca joc sportiv a fost cunoscut la începuturile sale sub denumirea de handbal în 11, desfăşurat numai în aer liber, iar în prezent se practică handbalul în 7 jucători, handbalul de sală.

Cele mai importante date din istoria handbalului în 11 şi a handbalului în 7 jucători sunt prezentate in continuare. In 1898 în Danemarca, HOLGER NIELSEN, a introdus în şcoli un joc asemănător handbalului în 7, pe care l-a denumit HANDBOLD, iar în 1904 îi elaborează şi tipăreşte regulile jocului şi impulsionează organizarea de competiţii.

1919 profesorul CARL SCHELENZ din Berlin a adus îmbunătăţiri regulilor Torball-ului, pe care l-a mutat din sală, pe terenul de fotbal şi denumindu-l HANDBAL. Echipele erau formate din 11 jucători, jucându-se după un regulament tipărit de acesta, jocul începând să fie practicat şi în alte ţări.

1926 la Congresul Federaţiei Internaţionale de Atletism Amator de la Haga s-a constituit o comisie însărcinată cu redactarea unui regulament internaţional de joc.

1928 - la Reghin se înfiinţează prima echipă feminină de handbal.

1930 România devină membră al F.I.H.A cu prilejul congresului al-II-lea de la Berlin.

1931 C.I.O. aprobă înscrierea handbalului în 11 în programul viitoarelor jocuri olimpice.

1936 în cadrul Jocurilor Olimpice de la Berlin a avut loc primul turneu olimpic de handbal în 11 România este calificată şi ocupă locul 5.

1938 tot la Berlin este organizat şi primul campionat mondial de handbal în sală, în acelaşi an se organizează în Germania primul campionat mondial de handbal în 11- cel de-al doilea război mondial a întrerupt activitatea sportivă internaţională, iar după instaurarea păcii, începe o nouă perioadă de dezvotare pentru handbal.

1949 în Ungaria, se organizează primul campionat mondial feminin de handbal în 11; are loc prima ediţie a Cupei României la handbal în 11 - masculin.

1956 la Frankfurt pe Main, echipa feminină de handbal în 11 a României, cucereşte primul titlu de campioane mondiale. - la Bucureşti, a avut loc primul joc internaţional oficial de handbal în 7 în cadrul Cupei Europei interoraşe în care echipa oraşului Bucureşti a întrecut cu scorul de 14 : 13 echipa oraşului Belgrad.

Descarca referat diverseJocul de handbal

Nota: Textul de mai sus reprezinta un extras din referatul Jocul de handbal. Pentru a intra in posesia referatului apasa butonul Download si descarca fisierul. Daca doresti sa intri in contact cu noi foloseste sectiunea Contact. Ia cunostinta de Termenii si conditiile site-ului.
TOATE referatele de pe Referate-Online.org sunt adaugate de catre utilizatori. Echipa Referate-Online.org nu va fi trasa la raspundere pentru aceste referate. In cazul in care vreun autor al vreunui referat este deranjat de aparitia acestuia pe site-ul Referate-Online.org, acesta este rugat sa ne trimita un e-mail pe adresa referateonline2012@yahoo.com si referatul va fi sters de pe site.